Sprek sammen

MOSJON: FRA SEKUNDSTRID TIL SOSIALT FELLESSKAPFysisk aktivitet, sunt kosthold og hyggelig sosialt samsvar er det tre bærebjelkene i god folkehelse.


Disse tre elementene er utgangspunktene for Ull/Kisas nye mosjons strategi.


Vi har et to års perspektiv på å bygge opp et komplett tilbud.


Vi starter i år med å utvikle grunnelementene. Så vil vi bruke dette og neste år på å finne konkurranseformene


Gang, jogg og løping er udiskutabelt den enkleste, billigste og beste form for fysisk aktivitet. Utstyret består av et par joggesko. Anlegget har vi alle rett utenfor inngangsdøren og løypene er «over alt» spesielt på Romerike hvor vi har masse varierte veier og ikke minst masse turstier i flott terreng.


Vi har enkle kostholds tips på en link fra hjemmesiden. Det er ikke så vanskelig som man tror å spise 90 % sundt. De siste 10 % overlater vi til fanatikerne.  


Det sosiale er motivasjonen. Det hjelper ikke med fine løyper hvis man ikke er motivert. Motivasjon kommer via enkle konkurranser og stimulans i sosiale miljøer.


Tradisjonelt har tid og plassering vært konkurransefaktorene. Konkurransene har vært en kamp om sekunder.

Vi vil over fra sekundstrid til sosialt fellesskap.


UKI har utviklet en modell hvor sekundstrid skiftes ut med sosiale konkurranser hvor man kan konkurrere med seg selv, mot hverandre og på lag uavhengig av alder og kjønn.


Prinsippet er enkelt; Vi har laget en stor tabell fra ett til 1400 poeng for alle distanser fra 800 meter til 100 kilometer. Da kan du finne din beste distanse. Se hvordan formen er i forhold til bestefaren, kona eller guttungen og ikke minst hvis det er flere i samme gjeng kan man summere poengene innenfor gjengen og konkurrere med andre grupper. Gruppene kan være familier, vennegjenger, kollegaer i egen eller andre bedrifter. Det geniale er at man kan konkurrere på samme lag om man er 25 eller 70 år. Og laget kan bestå av så mange deltagere som passer for det enkelte lag.


I NORGESLØPET vil vi ha individuell premiering av de 20 beste etter tabellen. I teorien kan da en mann på 80 år slå Karoline Bjerkeli Grøvdal og Henrik Ingebrigtsen.


De mest spennende konkurransene er internt i ulike fellesskap og ikke minst i konkurranse mellom ulike lag.


Vi har etablert NORGE – KONSEPTET og NORGESLØPET er selvsagt det mest profilerte, men vi har NORGESCUP I FOLKEHELSE og FAMILIEN NORGE.


I NORGESCUPEN I FOLKEHELSE konkurreres det i følgende klasser:

  • Barn og ungdomsskoler

  • Videregående skoler

  • Familier

  • Bedrifter

  • Idrettslag

  • Vennegjenger


FAMILIEN NORGE består av alle som har meldt seg på i en av klassene med LAG i tillegg til arrangementets sponsorer.


Konkurransereglene i de ulike klassene i Norgescupen og prislisten i Familien Norge vil bli lagt ut på hjemmesiden vår sammen med UKI – tabellen.


Har du spørsmål til oss eller ønsker du å melde din interesse kan du gjerne ta kontakt med oss på epost : norgeslopet@gmail.com