Norgesløpet og Jessheim

Norgesløpet gjenoppstår – på Jessheim

Mange husker det suksessrike Norgesløpet i Lillestrøm på 1980- og 90-tallet. Stormønstringen forsvant i 1997. Men 20 år, i 2017, gjenoppsto løopet på Jessheim!

Ull/Kisa Friidrett har inngått en avtale med de opprinnelige arrangørene, Lillestrøm-klubben Minerva, og overtatt rettighetene til merkenavnet Norgesløpet. 

Løpsarrangementet er tredelt – Norgesløpet på 10 kilometer, Norgesjoggen på den halve distansen samt et barneløp. Løypetraséene i og rundt Jessheim sentrum blir flate og lettløpte, og vil hovedsakelig gå på asfalt.
Godt til rette

– Norgesløpet var et kvalitetsarrangement både for topp og bredde. Veldig mange syntes det var trist at det ble borte. Derfor gleder vi oss til å blåse liv i løpet igjen i en fornyet versjon, og håper det blir godt mottatt, sier hovedtrener i arrangørklubben, Hans Jørgen Borgen.

Det har leder i Ull/Kisa Friidrett, Ivar Egeberg, god tro på.

– Interessen for løping som mosjonsform synes stigende, og vi mener derfor at markedet for et løp som dette er stort. Ikke minst med tanke på samfunnets store fokus på helseaspektet, sier Egeberg, og fortsetter:
– Vi vil legge stor vekt på å lage et godt produkt, både med tanke på teknisk gjennomføring og for å skape høy stemning og trivsel for deltakerne. Vi mener dessuten at Jessheim har en perfekt beliggenhet for et arrangement som ønsker å favne hele Norge, noe også løpets navn henspeiler på. Det er lett å komme seg til Jessheim, det være seg med fly, tog eller bil. Vi vil derfor markedsføre Norgesløpet med slagordet ”Jessheim – byen midt i Norge”.

Rekord på 5650

Det opprinnelige Norgesløpet ble arrangert 19 ganger i årene 1979-1997. Fra en oppslutning på 1015 løpere det første året, økte antallet år for år og stabiliserte seg mellom 1900 og 2700 utover på 1980-tallet. Toppen ble nådd i 1991 og 1992 med henholdsvis 3375 og 3391 deltakere.

Mosjonsvarianten Norgesjoggen kom til i 1987 og eksisterte de 11 siste årene. Her ble toppen nådd i 1993 med 2441 deltakere. Rekorden for det totale deltakerantallet i Norgesløpet og Norgesjoggen ble 5650 i 1991.

– Jeg er kjempeglad for at Norgesløpet kommer seg på beina igjen, og ser utelukkende positivt på dette. Ull/Kisa har de senere årene utviklet seg til en kvalitetsklubb i norsk friidrett, som også har skaffet seg betydelig arrangementserfaring. Oppgaven er derfor i de beste hender. 
Jeg håper av hele mitt hjerte at de vil lykkes og at Norgesløpet vokser til noe stort igjen. Med tanke på Jessheims sentrale beliggenhet, og med gode kommunikasjoner, bør alt ligge til rette for det
, sier den tidligere Minerva- og Norgesløp-generalen Bjørn Bergh.